کاشت ریش چیست؟
کاشت ریش یک عمل جراحی است که موهای ناحیه ای از بدن فرد را گرفته و به صورت منتقل می کند تا رشد موی دائمی ایجاد شود. افرادی که موهای پرتری در صورت خود می خواهند، یا به دلیل تصادفات و سوختگی موهای ریش خود را ازدست داده اند و دارای ریزش موی سکه ای در ریش خود هستند، پیوند ریش را انتخاب می کنند. مانند روشهای کاشت مو، کاشت ریش نیز یک فرایند چند مرحله ای می باشد؛ اولین مرحله برداشت گرافت های پیوندی از بانک مو در بدن می باشد. گرافت های مورد نیاز برای پیوند باید از نواحی مقاوم در برابر ریزش از بدن خود فرد برداشته شود تا به صورت دائمی به رشد خود ادامه دهند، قسمت پشت و کناره های سر محل های معمول برداشت هستند که به نام بانک مو شناخته می شود. از آنجا که سیستم ایمنی متقاضی پیوند موهای فرد دیگر را رد میکند، در کاشت ریش باید از موهای بدن خود فرد استفاده شود، به علاوه موهای بدن خود فرد بهترین هماهنگی را خواهند داشت و بسیار طبیعی به نظر می رسند.
مرحله دوم کاشت ریش بر عهده جراح است که موهای اهدا کننده را روی صورت پیوند می کند، محل دقیق پیوند بستگی به اهداف شما دارد. همانطور که گفته شد نتایج کاشت ریش دائمی است و زمانی که موها شروع به رشد می کنند، می توانید ریش جدید خود را هر طور که می خواهید حالت دهید؛ این بدان معناست که می توانید آن را به طور کامل اصلاح یا رنگ کنید.
کاشت ریش برای چه افرادی مناسب است؟
کاندیدای مناسب کاشت ریش افرادی هستند که ریش های ضخیم تر و پرتری می خواهند، لکه های طاسی یا رشد ناهموار در ریش خود دارند یا در ناحیه ریش به دلایل جراحی، سوختگی یا رویداد آسیب زا دیگر زخم داشته و می خواهند آن را پنهان کنند. از آنجا که گرافت های پیوندی از بدن خود فرد گرفته می شود متقاضی کاشت ریش باید موهای اهداکننده کافی داشته باشد که با رنگ و بافت ریش مطابقت داشته باشد. همچنین داوطلبان باید از سلامت جسمی خوبی برخوردار باشند، اگر شما دارای یک بیماری مزمن پزشکی باشید به احتمال زیاد جراح از شما می خواهد که قبل از پیوند ریش شرایط را تحت کنترل بگیرید؛ دیابت کنترل نشده یا فشار خون بالا می تواند خطر ابتلا به عوارض حین و بعد از عمل را افزایش دهد. به عنوان مثال اگر شما در حال انجام شیمی درمانی یا درمان آلوپسی در بدن خود هستید، توصیه می شود قبل از کاشت ریش کمی بیشتر منتظر بمانید تا بیماری درمان شود.
همچنین باید انتظارات واقع بینانه ای در مورد جراحی کاشت ریش داشته باشید، این شامل درک این نکته است که شما با ریش کامل از مرکز جراحی خارج نخواهید شد؛ معمولاً ریش کاشته شده پس از حدود دو تا سه هفته می ریزد و تقریباً سه ماه طول می کشد تا موهای ریش پیوند شده شروع به رشد کنند. به دلیل نیاز به وجود تعداد کافی مو در پوست سر برای پیوند، بیمارانی که موهای سر و بدن آنها به طور کامل از بین رفته، به عنوان کاندید واجد شرایط پیوند ریش در نظر گرفته نمی شوند. در جلسه مشاوره پیش از کاشت ریش پزشک متخصص شما را مورد معاینه قرار خواهد داد و روند کاشت و مزایا و عوارض کاشت ریش را برایتان شرح می دهد، تا دید کاملی از فرایند داشته باشید.
فرم ثبت درخواست
سن مناسب کاشت ریش
رشد موهای صورت از دوران بلوغ شروع شده و می تواند در طول 20 سالگی مردان ادامه یابد. برخی از مردان ممکن است از اواخر نوجوانی یا اوایل بیست سالگی متوجه طاسی یا نازک شدن ریش شوند و به دنبال روش هایی برای حفظ یا ترمیم موهای صورت خود باشند. از نظر ایمنی، هیچ دلیلی وجود ندارد که مردان در سنین پایین از کاشت ریش بهره نبرند؛ زمانی که این روش توسط جراح باتجربه انجام شود، جراحی پیوند ریش بسیار ایمن است؛ سن کم متقاضی خطر اثرات منفی سلامت یا عفونت جدی را افزایش نمی دهد. اگر روش کاشت ریش در سنین پایین انجام شود، ممکن است مشکلات زیبایی ایجاد کند و همچنین اگر هنوز در حال ریزش موهای ریش هستید، کاشت ریش مانع از ریزش این موها نمی شود.
در انجام کاشت مو، ابرو و ریش و سبیل محدودیت سنی وجود ندارد اما برای تکمیل روند رشد ریش و تثبیت الگوی طاسی مردانه یا زنانه پیشنهاد میشود این روش ها در سنین بالای 25 یا 30 انجام شود. بنابراین اگر زیر 30 سال سن دارید معمولاً توصیه می شود قبل از تصمیم گیری برای کاشت ریش صبر کنید و ببینید تا 30 سالگی وضعیت رشد و تراکم ریش های شما به چه صورت است. از طرفی افراد مسن بالای 60 یا 65 سال ممکن است دوران نقاهت یا عوارض بعد از کاشت ریش را شدید و طولانی تر تجربه کنند یا تراکم موهای کافی برای پیوند نداشته باشند، به همین دلیل سن مناسب کاشت ریش بین 25 تا 60 سالگی مردان شناخته می شود.
آیا کاشت ریش روی اسکار امکان پذیر است؟
اسکارهای ناشی از جراحی یا جراحت قبلی در ناحیه ریش می توانند برجسته و ناخوشایند باشند، افرادی که نسبت به جای زخم خود احساس خوبی ندارند، کاندیدای کاشت ریش برای اصلاح اسکار می باشند، این روش ظاهر اسکار را کاهش می دهد اما به طور کامل آن را پاک نمی کند. کاشت ریش روی اسکار بی نظمی سطح، اسکارهای برجسته (هیپرتروفیک)، کلوئیدها و اسکار سوختگی را کاهش دهد. برخی از اسکارهای عمیق و بزرگ ممکن است به چندین روش نیاز داشته باشند تا ناپدید یا کمرنگ شوند، جراحی اصلاح اسکار و کاشت ریش می توانند به کوچک شدن و پوشاندن این مشکلات کمک کندد، همچنین در بسیاری مواقغ استروئیدها به محل برش تزریق می شوند تا به بهبودی کمک کنند.
تاثیر قومیت بر کاندیدای مناسب کاشت ریش
عوامل متعددی می توانند میزان موهای اهدا کننده فرد را مشخص کنند، یکی از این عوامل قومیت افراد است. افرادی از قومیت های مختلف، مانند مردان مناطق مدیترانه، اغلب موهای ضخیم تری در صورت خود نسبت به افراد دیگر نقاط جهان دارند. به عنوان مثال مردان چینی به طور معمول موهای صورت کمتری نسبت به مردان با سایر اقوام دارند. الگوی رشد ریش نیز می تواند با توجه به قومیت افراد متفاوت باشد؛ مردان آسیای شرقی اغلب موهایی در اطراف دهان خود دارند در حالی که مردان اروپایی معمولاً تراکم بیشتری از ریش را روی چانه و گونه ها دارند. قومیت همچنین می تواند بر بافت و ضخامت موهای افراد تأثیر بگذارد که ممکن است روی روش انتخابی جراح برای کاشت ریش تأثیر بگذارد. به عنوان مثال موهای مردان آفریقایی-آمریکایی ضخیم و مجعد است، این می تواند به این معنی باشد که فرد برای ایجاد ریش پر و پر نیاز به پیوند گرافت های کمتری دارد. اما بیماران آمریکایی آفریقایی تبار ممکن است برای نتایج کامل بیشتر منتظر بمانند زیرا این نوع موها کندتر رشد می کنند.
دلایل ریزش مو و روش های درمان
ریزش مو علاوه بر پوست سر می تواند روی کل بدن نیز تأثیر بگذارد و می تواند موقت یا دائمی باشد؛ هر کسی در معرض ریسک ریزش مو قرار دارد، اما هر کدام از دلایل ریزش مو در سن خاص یا جنسیت خاصی بیشتر است. دلایل ریزش مو بسیار زیاد هستند که هرکدام از آنها به نوعی از ریزش مربوط می باشند، آنچه که باعث ریزش موی شما می شود می تواند مشخص کند که موهای شما به تدریج یا ناگهانی می ریزد، نازک می شود، می تواند به تنهایی رشد مجدد کند یا نیاز به درمان دارد و برای جلوگیری از ریزش دائمی مو به مراقبت فوری نیاز دارد یا خیر. اگر بخشی از پوست سر شما در حال خالی شدن از مو است، لکه های طاسی مشاهده می کنید یا به طور میانگین بیش از 100 تار مو در روز از دست می دهید، احتمالاً دچار ریزش مو به شکل بیماری شده اید و باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید. اگرچه کارهای کمی برای جلوگیری از ادامه روند ریزش مو قابل انجام است، اما هرچه زودتر به متخصص پوست و مو مراجعه کنید، ممکن است درمان بهتری برایتان وجود داشته باشد.
بعد از کاشت مو چه مراقبت هایی انجام دهیم؟
کاشت مو به روش های مختلفی انجام می شود و در روش های جدید آن به دلیل استفاده از دستگاه های اتوماتیک و پیشرفته کمترین آسیب به فولیکول های مو وارد شده و در نتیجه بیشترین تراکم موهای کاشته شده را نتیجه می دهد. همچنین در این روش ها عوارض بعدی بسیار کاهش یافته و مدت دوران نقاهت به حداقل رسیده است. پیوندهای کاشته شده هنوز شکننده هستند و برای فیکس شدن به مراقبت نیاز دارند؛ اهمیت بایدها و نبایدهای مراقبت های بعد از کاشت مو در طولانی مدت و در نتیجه نهایی مشخص می شود. جراحی کاشت مو یک راه حل دائمی برای افرادی که ریزش مو یا نازک شدن مو را تجربه می کنند، ارائه می دهد.هنگامی که پس از کاشت مو به خانه رفتید باید بدانید که چگونه می توانید از پیوندهای مویی که به تازگی کاشته اید مراقبت کنید.
بهترین روش ها برای تقویت مو
موهای قوی به موی سالم گفته می شود، احتمال ریزش، شکستن یا ایجاد دو شاخه شدن انتهای آن کمتر است. موهای شما زنده نیستند، اما فولیکول های مو روی پوست سر شما ساختارهای زنده ای هستند که حاوی سلول های می باشند که به مو تبدیل می شوند. روش های مختلفی برای تقویت موها وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها به تار موهایی ضخیم تر دست یابید و حتی از ریزش آنها جلوگیری کنید. ژنتیک یکی از مهمترین عوامل موثر بر تعیین مشخصات و استحکام مو می باشد، اما علاوه بر این عواملی مانند سبک زندگی، تغذیه، تاثیر آفتاب و استایل مو می توانند بر مقاومت تار موها تاثیرگذار باشند.