مراقبت های بعد از کاشت مو
پس از عمل کاشت مو، مراقبت های درست برای اطمینان از نتایج طبیعی و ماندگار مهم است؛ این مراقبت های بعد از کاشت مو توسط خود جراح یا تیم پزشکی او به صورت ویژه به متقاضیان داده می شود. هرچه مراقبت های بعدی بهتر، مهارت پزشک بیشتر و شرایط جسمی متقاضی سالمتر باشد، مراحل رشد مو بعد از کاشت بهتر و سریعتر سپری می شوند و نتیجه نهایی نیز سریعتر قابل مشاهده می باشد. پس از جراحی پیوند مو، ممکن است برخی از عوارض عمومی مانند تورم، قرمزی یا ناراحتی در اطراف ناحیه پیوند شده یا بانک مو را تجربه کنید، اینها واکنش های طبیعی پوست هستند و معمولا به سرعت فروکش می کنند. معمولاً به دلیل خون رسانی فراوان به پوست سر و حداقل خطر عفونت، مخصوصاً در تکنیک های جدید، پس از کاشت مو نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست، اما معمولاً داروهای ضددرد یا تقویت کننده برای بیمار تجویز می شود.
حساس ترین روز برای موهای کاشته شده اولین روز بعد از پیوند مو است؛ در چند روز اول بعد از پیوند، فولیکول های مو با محل قرارگیری سازگار می شوند و باید به دقت از آنها مراقبت شود. در طول این مدت باید از دست زدن، خارش یا ورود هرگونه فشار به پوست سر در نواحی اهدا و دریافت کننده خودداری کنید؛ نحوه خوابیدن نیز تاثیر مستقیمی در موفقیت مراحل رشد موهای کاشته شده دارد و باید به صورتی بخوابید که قسمت پیوند شده سر با بالش تماسی نداشته باشد. پس از حدود پنج روز پس از کاشت مو، شستشوی کل سر با شامپوی معمولی و دور از قشار مستقیم دوش آب بی خطر است، مهم است که پوسته ها در طول حمام پاک شود تا مانع رشد موهای جدید نشود؛ با این حال نباید پوسته ها را قبل از این زمان و با فشار بکنید.
چرخه رشد موها به چه صورت است؟
برای درک اینکه چگونه موها بعد از کاشت مو رشد می کنند، ابتدا باید از چرخه رشد موها و چگونگی رشد هر تار مو آگاه باشید.
فاز آناژن : دوره رشد فعال مو به عنوان فاز آناژن شناخته می شود و در این مرحله سلول های فولیکول مو (محل رشد) به سرعت تقسیم میشوند و باعث می شوند موها به طور متوسط هر چهار هفته یک سانتیمتر رشد کنند. هنگامی که موها سالم هستند و نازک نمی شود، 90 درصد آن در هر زمان در مرحله آناژن خواهد بود و حدود 2 تا 7 سال در آن باقی می مانند.
فاز کاتاژن : پس از دوره رشد فعال، مو وارد فاز کاتاژن (دوره انتقالی که در آن رشد متوقف می شود) خواهد شد و حدود یک تا دو هفته طول می کشد.
فاز تلوژن : فاز تلوژن که فاز استراحت فولیکول های مو است، حدود سه چهار ماه طول کشیده و 10 تا 15 درصد موها در آن قرار دارند. در حالی که موهای قدیمی در این مرحله در حال استراحت (ورود به فاز ریزش) هستند، مرحله رشد یک موی جدید آغاز می شود.
ریزش بیش از حد طبیعی و نازک شدن مو زمانی رخ می دهد که این چرخه مختل شود، به این معنی که موها زمان کمتری را در فاز آناژن می گذرانند.
فرم ثبت درخواست
آیا چرخه رشد موها بعد از کاشت مو تغییر می کند؟
موهای سر همه به طور همزمان رشد نمی کنند، در هر لحظه موها در یکی از مراحل بالا (رشد، استراحت یا ریزش) هستند، چرخه موهای پیوند شده نیز به همین شکل به صورت تصادفی انجام می شود. در واقع پس از کاشت مو، موها دقیقاً در همان چرخه قبلی رشد خود را ادامه می دهند، به این معنی که با همان سرعت قبل از کاشت رشد می کنند. فرآیند برداشتن، تشریح و پیوند موی اهداکننده عموماً فولیکول ها را در مرحله استراحت یا شوک قرار می دهد، به همین دلیل اکثر افرادی که کاشت مو انجام داده اند، در حدود 6 تا 8 هفته پس از پیوند، شاهد ریزش تمام یا بیشتر موهای کاشته شده می باشند؛ ریزش موهای کاشته شده خللی در مراحل رشد مو ایجاد نکرده و کاملاً طبیعی می باشد. مشاهده شده که در برخی موارد استفاده از ماینوکسیدیل با هدف تقویت موهای کاشته شده، بعد از پیوند ممکن است این ریزش را کاهش دهد.
مراحل رشد مو بعد از کاشت
سیستم بدنی و رشد موهای افراد با هم متفاوت است، به این معنی که فرآیند دقیقی که برای دیدن نتایج کاشت موی خود طی خواهید کرد با بقیه افراد بسیار متفاوت است؛ در نتیجه نمی توان فرآیند دقیق مراحل رشد بعد از کاشت مو را برای همه به یک شکل دانست. موهای شما در هر حالتی (به جز بیماری ها و مشکلات پوستی موثر بر رشد مو) با سرعت طبیعی خود رشد خواهند کرد، بنابراین باید به خاطر داشته باشید که انجام یک درمان کاشت مو این را تغییر نمی دهد و هیچ دکمه جادویی برای سرعت بخشیدن به روند رشد مو وجود ندارد. به طور کلی روند رشد بعد از کاشت مو به شکل زیر می باشد:
✓ ده روز اول مراحل رشد مو بعد از کاشت : بهبودی
ریکاوری فیزیکی و بهبودی افراد در این اولین روزهای بعد از کاشت مو انجام خواهد شد، در این دوره باید دستورالعمل های دقیق برای مراقبت های بعد از کاشت مو را که دریافت کرده اید، به خوبی انجام دهید. تا پایان هفته پوسته های حاصل از محل استخراج گرافت ها شروع به ریزش می کنند و موهای ناحیه بانک مو به خوبی رشد خواهند کرد.
✓ سه ماه اول بعد از کاشت مو : ریزش یا فاز شوک خفته
این مرحله سخت ترین قسمت کاشت مو است، همانطور که گفته شد موهای کاشته شده نه تنها در 3 ماه اول رشد نمی کنند، بلکه در واقع می ریزند. این ریزش معمولاً 3 هفته پس از عمل پیوند شروع می شود و می توانید انتظار داشته باشید که ریزش بسته به منطقه، طولانی تر یا کوتاه تر باشد، تاج سر معمولاً زمان طولانی تری در شوک خفته باقی میماند، در حالی که خط مو سریعتر تمایل به رشد دارد.
✓ ماه سوم و چهارم مراحل رشد مو بعد از کاشت : فاز رشد آهسته
تقریباً در اواخر ماه سوم و اوایل ماه چهارم، موهای کاشته شده شروع به رشد خواهند کرد، این موها در ابتدا ممکن است نازک و مجعد شوند. نواحی پیوند شده ممکن است در این مرحله تکه تکه به نظر برسند، زیرا فولیکول های مختلف هنوز در مراحل مختلف رشد در چرخه خود هستند. همچنین ممکن است موهای رشد کرده به صورت برآمدگی های قرمز، برجسته و جوش مانند در ناحیه پیوند دیده شوند که خود به خود بهبود می یابند.
✓ ماه 4 تا 6 بعد از کاشت مو : فاز رشد واقعی
این مرحله برای اکثر افرادی که کاشت مو انجام داده اند هیجان انگیزترین مرحله است، از ماه چهارم به بعد می توانید انتظار رشد سریع موها را داشته باشید؛ موهای کاشته شده به خوبی پر می شوند و تفاوت زیادی با قبل خواهید دید. در این زمان از مراحل رشد مو بعد از کاشت شاهد رشد 40 تا 60 درصد از پیوندها خواهید بود.
✓ شش ماه دوم بعد از کاشت : رشد نهایی و بلوغ
به طور شگفت انگیزی، نتایج به طور کلی با رشد کامل در یک سال یا حداکثر تا 18 ماه تنها 80٪ از رشد موی مورد انتظار را تشکیل می دهند. در این مرحله موهای کاشته شده ضخیم تر می شوند و در نهایت با سرعت موهای معمولی، ۱ تا ۲ سانتیمتر در ماه رشد می کنند، می توانید با تقویت موهای کاشته شده ضخامت و سرعت رشد آنها را افزایش دهید.
شرایط کاندید مناسب کاشت ابرو
دلایل بسیاری وجود دارند که می توانند باعث از بین رفتن تمام یا قسمتی از موهای ابرو شما شوند یا آنها را نازک و ضعیف کنند، در اینصورت کاشت ابرو نوعی جراحی زیبایی است که ظاهر کامل و طبیعی را به ابروهای شما باز می گرداند. یکی از مهمترین عوامل هنگام در نظر گرفتن شرایط کاندید مناسب کاشت ابرو، علت ریزش آن است؛ اگر ابروها به دلیل شرایط ژنتیکی، کندن بیش از حد، یا آسیب دیدگی نازک یا دارای قسمت های خالی باشند، جراحی کاشت ابرو یک راه حل مناسب می باشد. ابروها ممکن است فقط قسمت کوچکی از بدن باشند، اما برای ظاهر کلی شما بسیار مهم هستند؛ بدون داشتن یک ابرو آراسته و زیبا نمی توانید بهترین ظاهر خود را داشته باشید. جراحی کاشت ابرو تنها راه برای بدست آوردن ابروهای پرپشت است که تا پایان عمر باقی می ماند؛ با توجه به پیشرفت تکنیک های کاشت ابرو، این روش می تواند نتایج زیبا و کاملاً طبیعی را به ارمغان بیاورد، چه دچار ریزش ابروی دائمی شده اید و یا به دلیل اصلاح بیش از حد ابروها شروع به نازک شدن کرده باشند.
چگونه موهای کاشته شده را تقویت کنیم؟
امروزه کاشت مو به عنوان موثرترین روش به منظور بازگرداندن موهای از دست رفته شناخته می شود و امتحان خود را در افراد با سنین مختلف پس داده است. با توجه به این که افراد زیادی امروزه اقدام به انجام کاشت مو می کنند و یا تصمیم انجام این کار را دارند، می بایست مراقبت های لازم پس از انجام کاشت مو را به منظور رسیدن به نتیجه ایده آل انجام دهند. در این مقاله قصد داریم روش های مختلف تقویت موهای کاشته شده را به شما معرفی نماییم تا با استفاده از این روش ها اقدام به تقویت موهای خود پس از کاشت مو نمایید. پیوند مو با استفاده از روش های مختلفی صورت می گیرد که انتخاب روش مناسب برای کاشت مو بر اساس میزان و وسعت ریزش، نوع مو و عوامل دیگر انجام خواهد گرفت، همچنین انتخاب بهترین روش می بایست توسط پزشک متخصص این کار صورت پذیرد. نکته مهمی که می بایست بدان آگاه باشید این است که پس از انجام پیوند مو، در ماه دوم یا سوم فرد دچار ریزش موهای کاشته شده خود می شود که این امر طبیعی بوده و معمولا پس از گذشت یک ماه این اتفاق متوقف شده و در صورت انجام صحیح کاشت مو، موهای جدید در محل کاشت شروع به رشد کردن می نمایند.
بانک مو چیست؟
کاشت مو یک روش درمانی زیبایی است و قطعا اگر عوارض و زخم های زیادی داشته باشد متقاضیان به آن جذب نمی شوند، زیرا هدف اصلی این روش بهبود ظاهر است. با این حال کاشت مو یک روش جراحیست و راهی برای انجام جراحی بدون ایجاد برخی زخم ها وجود ندارد، البته در روش های جدید این زخم ها معمولاً پس از هفته اول از بین می روند. کاشت مو در واقع انتقال واحدهای فولیکولی باکیفیت از نواحی سر به مناطق دارای ریزش مو یا طاسی است؛ فولیکول های مورد نیاز برای پیوند از بانک مو در پوست سر خود متقاضی برداشته می شوند. ریزش مو به دلایل مختلفی از جمله الگوی طاسی مردانه، آسیب و سوختگی، التهاب، بیماری و ژنتیک رخ می دهد که هرکدام بر بخش خاصی از پوست سر تاثیر میگذارند. روش های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد که همگی آنها فولیکول های مو سالم و کافی را از ناحیه اهدا کننده یا بانک مو به ناحیه دچار ریزش پوست سر پیوند می کنند. فولیکول های مو در مناطق خاص پوست سر در برابر عملکرد آندروژن و دلایل دیگر ریزش مو مقاومت می کنند، در حالی که موهای دیگر مناطق تحت تأثیر قرار می گیرند و به تدریج غیرفعال می شوند.