کاشت مو برای چه افرادی مناسب است؟
جراحی کاشت مو یک گزینه عالی برای کسانی است که می خواهند موهای طبیعی را به دست آورند. اما باید به خاطر داشته باشید که جراحی کاشت مو ممکن است به طور دائم نواحی نازک شده را ترمیم کند، اما پیشرفت ریزش مو را متوقف نمی کند. به طور معمول، مردانی که ریزش مو آنها فراتر از کلاس 3 یا بالاتر در مقیاس نوروود پیشرفت کرده است، تا زمانی که الگوی آنها تثبیت شده باشد، کاندیدهای خوبی برای کاشت مو هستند. از طرفی بیمار با ناحیه بانک مو که دارای حداقل 80 گرافت در هر سانتی متر مربع است، کاندید مناسبی برای کاشت مو در نظر گرفته می شود. از سوی دیگر، متقاضیانی که تراکم موی اهداکننده کمتر از 40 گرافت در سانتی متر مربع دارند، کاندیدای نامناسبی برای پیوند مو هستند و باید انتظارات واقع بینانه ای داشته باشند.
ریزش مو می تواند دلایل زیادی داشته باشد و همه آنها را نمی توان یا نباید با کاشت مو درمان کرد؛ الگوی طاسی مردانه و زنانه نشانه اولیه برای نیاز به جراحی کاشت مو است. افرادی که در طول زندگی خود به دلیل تروما (آسیب هایی همچون جراحت، شوک و ضربه و یا هر نوع حادثه فیزیکی) دچار ریزش مو شده اند، نیز کاندیدای مناسبی برای کاشت مو می باشند و می توانند از این روش جهت بازگرداندن موهای از دست رفته شان استفاده نمایند. علاوه بر این افرادی که در اثر سوختگی دچار از دست دادن موی سر خود شده اند پیوند مو می تواند نتیجه اثر بخشی برای آن ها داشته باشد.
فرم ثبت درخواست
عوامل تعیین کننده کاندید مناسب کاشت مو
در ادامه چند فاکتور کلیدی وجود دارد که در طول مشاوره پزشکتان به آنها توجه خواهد کرد تا مشخص کند آیا شما کاندید مناسبی برای جراحی کاشت مو خواهید بود یا خیر.
✓ بررسی و آزمایش بانک مو
هنگام تعیین اینکه آیا یک فرد کاندید مناسبی برای کاشت مو خواهد بود یا خیر، تراکم موها در بانک مو یکی از مهمترین عوامل است؛ افرادی که تراکم موی اهداکننده بالایی دارند عموماً کاندیدهای خوبی برای کاشت مو هستند.
به طور کلی بهترین محل برداشت مو نواحی پشت سر و پشت گوش فرد می باشد که از موهای با کیفیت بالایی برخوردار هستند. پزشک متخصص پس از انجام آزمایشات مختلف پوست و مو و بررسی موارد گوناگون می تواند بهترین ناحیه برداشت مو را تعیین نموده و پس از آن اقدام به انجام کاشت مو نماید. بنابراین مهم ترین عامل جهت انتخاب کاندیدای مناسب کاشت مو آزمایشات و بررسی های لازم پیش از کاشت مو و تشخیص پزشک متخصص می باشد.
✓ ثبات ریزش مو
پایداری ریزش موی متقاضی پیوند مو همیشه در طول مشاوره اولیه با دکتر جراح ارزیابی می شود. در مواردی که ریزش مو اخیراً تغییر نکرده یا تسریع نشده باشد و در صورتی که ناحیه گیرنده موهای زیادی از دست نداده باشد، می توان اقدام به کاشت مو کرد. در مواردی که روند ریزش مو سریع بوده و ناحیه گیرنده دارای درجه کوچکی بالایی است، به نفع بیمار است که درمان دارویی را برای 6 تا 12 ماه شروع کند تا وضعیت ریزش موها قبل از اقدام به کاشت مو تثبیت شود.
✓ سن مناسب برای انجام کاشت مو
از دیگر عوامل تاثیرگذار در روند انجام پیوند مو سن افراد می باشد، بهترین سن برای انجام کاشت مو عموما 25 سال در نظر گرفته می شود و افرادی که زیر این سن هستند کاندیدای مناسبی جهت انجام کاشت مو نمی باشند. مهم ترین دلیل این امر عدم تثبیت شدن دلیل ریزش مو در سنین پایین می باشد.علاوه بر این انجام کاشت مو در سن پایین تر از 25 سال احتمال آسیب و کم شدن فولیکول ها در بانک مو را بالا می برد و در این صورت چنانچه نیاز به کاشت مو مجدد در سال های بعد باشد عملا انجام کاشت مو میسر نمی باشد.
✓ آزمایشاتی برای سلامت عمومی
همانطور که گفته شد پیش از انجام کاشت مو آزمایشات گوناگونی از فرد متقاضی گرفته می شود تا بوسیله آن بتوان تشخیص داد که او کاندیدای مناسبی جهت کاشت مو می باشد یا خیر. میزان جریان خون و یا مواد مورد نیاز جهت تغذیه فولیکول مو جهت رشد مناسب یا میزان ارتجاعی بودن پوست (در کاشت مو به روش FUT) از جمله آزمایشاتی است که فرد پیش از انجام کاشت مو می بایست انجام دهد.
چه کسانی کاندید مناسب کاشت مو نیستند؟
متأسفانه همه افراد برای انجام کاشت مو مناسب نیستند، معمولا ناحیه اهداکننده دارای تعداد محدودی مو است که از نظر ژنتیکی در برابر ریزش مو مقاوم هستند و گاهی اوقات ممکن است برای پوشاندن نقاط طاسی که بیماران تمایل به پوشاندن آن دارند کافی نباشد. به طور کلی افراد با شرایط زیر کاندید مناسب کاشت مو نیم باشند:
✓ افراد مبتلا به انواع مدل های آلوپسی
برخی از مدل های بیماری آلوپسی غیر قابل درمان بوده و افرادی که دچار این گونه از بیماری ها هستند (مانند آلوپسی آره آتا) نمی توانند کاشت مو انجام دهند. همچنین بیماری هایی مانند اگزما، درماتیت سبورئیک، پسوریازیس و... از جمله بیماری های پوستی هستند که چنانچه فرد به آن ها دچار باشد نمی تواند با استفاده از پیوند مو مشکل طاسی یا کم پشتی موهایش را رفع کند.
✓ برخی ویژگی های مو
کالیبر مو، رنگ مو و فر مو سه ویژگی مهم زیبایی برای متقاضیان کاشت مو هستند؛ به طور کلی افرادی که موهای ضخیم تری دارند باید نسبت به افرادی که موهای نازک تری دارند، به نتایج بهتری دست یابند. همانطور که می دانید موی سر در هر فردی ممکن است از نظر نوع و نژاد متفاوت باشد، افرادی که دارای موهای نازک هستند برای جبران محل ریزش و طاسی موی خود نیازمند گرافت های بیشتری جهت انجام کاشت مو می باشند. علاوه بر این افرادی که موهای صاف دارند نیز نسبت به افرادی با موی فر نیازمند گرافت های بیشتر جهت کاشت مو با نتایج تقریبا یکسان می باشند.
رنگ موهای شما به خصوص در مقایسه با رنگ پوست شما نیز بسیار مهم است، کنتراست کم بین رنگ مو و پوست سر شما یک ویژگی آرایشی عالی است. این به این دلیل است که رنگ مو با رنگ پوست ترکیب می شود، کنتراست بالا برجسته است، بنابراین هر چه تضاد بین رنگ مو و پوست سر کمتر باشد، بهتر است. در نهایت درجه پیچ خوردگی موها نیز در نظر گرفته می شود، هر چه فر یا موج در مو بیشتر باشد، سطح پوشش دهی مو بیشتر است.
به طور کلی افرادی با مشکلات زیر کاندیدای مناسبی جهت کاشت مو نمی باشند:
• افرادی که موهایی با ضخامت کم در محل بانک موی خود دارند و همچنین زنانی که ریزش موی الگو زنانه به همراه بانک موی نامناسب دارند.
• کسانی که دچار ریزش موی گسترده هستند و بانک موی متناسب با وسعت ناحیه دچار ریزش ندارند.
• افرادی که دچار بیماری های خاص همچون دیابت، مشکلات هورمونی و... هستند که بیماری آن ها مزمن می باشد. کسانی که دچار بیماری های روانی غیر قابل کنترل مانند تریکوتیلومانیا هستند نیز نمی توانند از کاشت مو استفاده نمایند.
• افرادی با بیماری آلوپسی آره آرتا یا آلوپسی سیکاتریسل فعال قادر به انجام پیوند مو نیستند.
ماندگاری موهای کاشته شده چند سال است؟
امروزه کاشت مو برای مردان و زنان روش محبوبی است، زیرا هر کسی می تواند مستعد ریزش مو باشد و این روش نتایجی طبیعی و دائمی را ارائه می کند. وراثت، هورمون ها و سبک زندگی بزرگترین عواملی هستند که باعث ریزش زودرس مو می شوند؛ نازک شدن یا کاهش موها می تواند افراد را به انجام کاشت مو متمایل کند. ماندگاری کاشت مو یکی مهمترین مزایا و برتری های این روش نسبت به سایر روش های درمانی و زیبایی است که در صورت انجام در کلینیک معتبر و توسط پزشک ماهر می تواند تا آخر عمر باقی بماند. کاشت مو که از دهه 1950 در کشورهای اروپایی و امریکا رایج شد، در دهه های اخیر به دلیل ماندگاری دائمی و نتایجی طبیعی و عدم وجود عوارض شدید، محبوبیت زیادی پیدا کرده است، بسیاری از افراد مشهور اعتراف می کنند که کاشت مو و کاشت ابرو انجام داده اند و از نتیجه راضی هستند.
تاثیر مزوتراپی بعد از کاشت مو
مزوتراپی درمانیست که توسط آن مخلوط های مخصوص حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه و برخی عوامل رشد به پوست تزریق می شود، این روش درمانی با تحریک بازسازی سلولی در جایی که محلول ها تزریق می شود، عمل می کند. این روش درمانی زیبایی غیرجراحی در درمان سلولیت، کانتورینگ بدن، نوسازی سلولی گردن و جوانسازی پوست صورت و ریزش مو ناشی از آلوپسی و بسیاری دلایل دیگر کاربرد دارد. مزوتراپی مو با هدف جلوگیری از ریزش مو به لایه مزودرم پوست سر تزریق می شود، این لایه ایست که فولیکول های مو را در خود جای داده است. روش مزوتراپی برای ریزش مو عدم تعادل هورمونی در فولیکول مو و اطراف آن را اصلاح می کند، مواد مغذی آن را به مو می رساند و گردش خون را در پوست سر بهبود می بخشد.
دلایل ریزش ابرو و روش های پیشگیری
در طول سال ها روند مدل ابروها از نازک و قوس بیش از حد، به سمت ابروهای کامل و پهن رفته است، مراقبت از ابروها بسیار مهم است، زیرا آنها نقش زیادی در شکل دادن به چهره و ویژگی های ما دارند. رنگ کردن ابروها، اصلاح های مداوم، پاکسازی صورت و موارد دیگر به مرور سلامت ابروها را تحت تأثیر قرار داده و منجر به ریزش ابروها می شوند. بسیاری از عوامل می توانند باعث ریزش ابرو شوند، از جمله رژیم غذایی و برخی بیماری های پوستی؛ تعیین دلایل ریزش ابرو می تواند به فرد کمک کند بهترین روش درمانی را برای آن پیدا کند. متداول ترین درمان ها برای ریزش ابروها استفاده از محلول های موضعی، تقویت آنها با روش های تزریقی و کاشت ابرو می باشند.